December 2015

Beste geïnteresseerde van de Gedragswaaier. Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je via onze website hebt ingeschreven. Graag blikken we met je terug op de ontwikkelingen rondom de Gedragswaaier van de afgelopen tijd. 
Natuurlijk kun je deze e-mail doorsturen naar iemand waarvan jij denkt dat hij of zij geïnteresseerd is in de Gedragswaaier

---

Trainingen

De laatste maanden was het wat stiller rondom de Gedragswaaier dan je wellicht van ons gewend bent. Dat kwam met name doordat Margreet in oktober bevallen is van een zoon. Hij heet Sijmen en alles gaat goed! In januari 2016 pakken wij dan de draad ook weer op. Het wordt een jaar met regiotrainingen, maar ook teamtrainingen.

Regiotrainingen
Inmiddels geven wij trainingen van de Gedragswaaier in vrijwel iedere regio van ons land. In 2016 staan de volgende data op de planning (er is nog plek, dus opgeven via de website kan altijd!)

• Woensdag 20 januari 2016 Arnhem 14:00 - 17:00 uur

• Woensdag 3 februari 2016 Boxtel 14:00 - 17:00 uur

• Zaterdag 20 februari 2016 Heerhugowaard 10:00 - 13:00 uur

• Zaterdag 19 maart 2016 Houten 10:00 - 13:00 uur

• Zaterdag 16 april 2016 Elsloo 10:00 - 13:00 uur


Mis je jouw regio in dit lijstje en is jouw school een geschikte locatie voor een regiotraining? Neem contact met ons op! Wie weet kunnen we een regiotraining in jouw regio op poten zetten en dan mag je zelf ook nog eens gratis deelnemen!

Je kunt een paar reacties teruglezen op onze site. Heb je zelf deelgenomen aan een training, kun je daar ook je eigen reactie achterlaten.

 

---

Professionalisering

Heb jij al gewerkt aan je eigen professionalisering? In je CAO staat vastgelegd dat je van je werkgever tijd en ruimte moet krijgen voor je eigen professionalisering. En dit is zelfs vastgelegd in je functioneringsgesprek. 
Mocht je er in 2015 nog geen tijd voor hebben gehad? Wellicht is een regiotraining van De Gedragswaaier iets voor jou. 

Tijdens deze training krijgt het team meer inzicht in het gedrag van kinderen.
Waar komt het gedrag vandaan? Wat zou de leerkracht zelf kunnen doen, in samenwerking met het kind, om het gedrag te veranderen?

Bij deze training krijgen de leerkrachten tools in handen om op een positieve manier met moeilijk gedrag van kinderen om te gaan.

De leerkracht:

• wordt wegwijs gemaakt in hoe De Gedragswaaier werkt.

• leert de zeven gedragstypen waarmee De Gedragswaaier werkt te herkennen.

• wordt zich bewust van het belang van een goede observatie.

• leert aan de hand van een casus hoe De Gedragswaaier is opgebouwd.

• schrijft een eigen actieplan zodat hij direct aan de slag kan.

• maakt kort kennis met de verschillende tools/methodieken die in De Gedragswaaier omschreven staan.

Vanuit onze achtergrond als Gedragsspecialist zullen wij ook theoretische kennis overdragen aan de hand van praktijkvoorbeelden. 
Meer informatie over de regiotraining lees je op onze website

---

Teambouwers

Na de Kerstvakantie weer even goed werken aan je groepsdynamiek?
Wij werken graag met Teambouwers. 

TeamBouwers zijn activiteiten die je doet met de teams in je groep. Door deze activiteiten ontstaat een gevoel van veiligheid in de groep. Bovendien groeit de bereidheid, zelfs de wil om met elkaar samen te werken. Het werkklimaat in het team, de teamcohesie wordt hier positief door beïnvloed. TeamBouwers zijn typische Teamactiviteiten. Ze zijn leuk, gaan niet over leerstof, ieder kind kan meedoen. Er zijn verschillende soorten activiteiten.    

TeamBouwers gericht op:  elkaar leren kennen het ontwikkelen (of onderhouden) van een eigen teamidentiteit het leren waarderen van verschillen tussen de diverse teamleden het ontwikkelen van synergie.    
Meer informatie? Op de website van Bazalt lees je meer.

---

Twitter

In onze Gedragswaaier adviseren wij al het werken met de Denkhoeden De Bono. In de tussentijd is er bij Bazalt een complete map verschenen. Vanaf januari 2016 zullen wij regelmatig over deze uitgave Twitteren. Ook zo benieuwd? Volg ons op Twitter 

 

Heb jij De Gedragswaaier al aangeschaft en heb je vragen over De Gedragswaaier? Neem contact met ons op via info@gedragswaaier.nl