Margreet

Margreet Smit – de Koning

DSC_6563

Ik ben Margreet Smit – de Koning. Op 23 november 1984 werd ik geboren in Lennisheuvel, een piepklein dorpje in Noord-Brabant. Van 1995 tot en met 2000 zat ik op de Bracbant HAVO in Boxtel. Buiten school was ik voornamelijk bezig met paardrijden, wedstrijdzwemmen en passen op mijn neefjes en nichtjes. Toen ik (in 2000) mijn diploma haalde was ik pas 16 en had ik géén idee van wat ik wilde. Daarom ging ik nog 2 jaar naar het Jacob Roelands Lyceum Boxtel. In 2003 slaagde ik voor het VWO.

Langzaam maar zeker was duidelijk geworden dat het omgaan met kinderen iets was wat ik graag deed. De keuze voor de Theo Thijssen academie in Utrecht was daardoor snel gemaakt. Mijn LIO-stage mocht ik op de Angelaschool in Boxtel lopen. Na het doorlopen van de PABO behaalde ik in 2007 mijn diploma. Met veel geluk was er op de Angelaschool een vacature, dus kon ik ná mijn LIO-stage meteen fulltime aan de slag in groep 5.

Ik vind alles leuk en ben overal enthousiast voor te krijgen. Het werken met een groep kinderen is iedere dag weer een feestje. Een opleiding Vakbekwaam bewegingsonderwijs werd in 2008–2009 doorlopen en met succes afgerond. Maar ik was nog niet uitgeleerd. Toen ik hoorde over de onderwijsbeurs besloot ik de opleidingen Gedragsspecialist Diagnose (2010-2011) & Gedragsspecialist Behandeling (2011-2012) te volgen. Wat een eyeopener was dat. Héél bewust naar je eigen gedrag kijken en dan het effect ervaren wat het heeft op de leerlingen. Zowel voor de leerkracht als voor de groep een geweldige ervaring die nog elke dag voortduurt. Deze opleiding zou iedereen in het onderwijs moeten volgen! Deze kennis moest gedeeld worden, en hoe kun je dat beter doen dan een methode te schrijven? Samen met Ronald en Stephanie ben ik aan de slag gegaan. De rest is historie. Het is een feit, de Gedragswaaier is klaar! Hopelijk kunnen we veel leerkrachten net dat laatste duwtje in de goede richting geven. Er wordt een workshop in elkaar gezet en er zijn al plannen voor een gedragswaaier voor ouders. Naast het geweldige werk op school, in de groep, wil ik heel graag ‘verder’ met de Gedragswaaier en in mijn rol als Gedragsspecialist.

Voor de toekomst vind ik het belangrijk mijzelf te blijven ontwikkelen. Naast kinderen met ‘gedragsproblemen’ ligt mijn hart grotendeels bij de meer- en hoogbegaafde kinderen.

Margreet Smit – de Koning