Ronald

Ronald Wiedemeyer

Ronald Wiedemeyer

In 1978 zag Ronald het levenslicht in Wieringerwerf, een plaatje in Noord-Holland. Nadat Ronald zijn HAVO diploma behaalde, besloot hij de PABO te volgen in Alkmaar. Vol enthousiasme volgde hij de opleiding en besloot na het behalen van zijn diploma direct het onderwijs in te gaan.
Vanwege de liefde koos hij er voor om zich in Arnhem te vestigen. Daar begon hij direct als groepsleerkracht in groep 8.
In de bovenbouw voelt Ronald zich op zijn plaats. ‘Met de kinderen discussiëren, dieper op de inhoud ingaan en hen een boodschap meegeven voor de rest van hun ontwikkeling.’

Tijdens zijn eerste jaren schoolde Ronald zich in het Human Dynamics en volgde hij de opleiding behorende bij de Kanjertraining. Ronald was altijd al meer geïnteresseerd in de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. ‘Pas als dat goed zit, komt het kind vanzelf wel tot leren.’

Na verloop van tijd besloot Ronald om op een andere school te gaan werken, nog steeds in de bovenbouw. Hij volgde weer diverse cursussen, waaronder De Vreedzame School en de opleiding tot leerlingmediator. En in 2010 is hij de opleiding tot Gedragsspecialist gaan volgen. De rest is duidelijk. Ronald voelde zich als een vis in het water tussen zijn studiegenoten en besloot om samen met Stephanie en Margreet de Gedragswaaier te ontwikkelen.

Na 22 jaar als groepsleerkracht is Ronald momenteel werkzaam als docent op de Pabo en de Master Pedagogiek.

Linkedin