Stephanie

Stephanie de Kroon- Schigt

stephanie schigt

Mijn naam is Stephanie de Kroon-Schigt, geboren in Alkmaar en wonend in het mooie Noord-Holland. Getrouwd, moeder van twee kinderen, inmiddels 32 jaar en zo’n tien jaar werkend in het onderwijs.

Na een doorstroming van het MBO Onderwijsassistent naar de IPabo in Alkmaar, ben ik gestart in het openbaar Jenaplan onderwijs.

Na zes jaar heb ik mij verdiept in een nieuwe uitdaging. Ik wilde verder, niet alleen les blijven geven.

De uitdaging die ik zocht lag in het stukje gedrag. Ik studeerde af op het speciaal onderwijs, waar de feeling met gedragsmoeilijke kinderen al naar boven kwam. 

Zo ook de keuze voor de opleiding Gedragspecialist in het basisonderwijs.

Tijdens de opleiding heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van leerkrachten. Toen we de opdracht kregen om een innovatief product te ontwikkelen voor ons afstuderen, kwam al snel het idee van een waaier. Na het afstuderen, verbeteren en doorontwikkelen van dit product, gezocht naar een uitgever. En hier is dan het resultaat.

Een product waar ik zelf als schrijver trots op ben. Trots dat ik samen met mijn twee andere schrijvers, leerkrachten in het basisonderwijs een handvat kan bieden, waar elke leerkracht binnen enkele stappen mee aan de gang kan gaan. Inmiddels ben ik werkzaam als kwaliteitscoördinator op een basisschool in Noord-Holland. 

Linkedin